Tanfolyam

Néhány sor a tanfolyamokról 2017

Az UP Hungary Siklóernyős Iskola tanfolyamfajtáinak rövid ismertetése.

 

 

Ismerkedés a siklóernyőzéssel: 31.000Ft két nap, (szombat, vasárnap 9-13óráig) Tartalma: elméleti oktatás, ernyőkezelés alapjai.

A két napos „ismerkedés” kezdési időpontjai: március 18, április 22, május 20, június 17, július 15, szeptember 2. október 7. november 4.

         Találkozó: II. ker. Arad u. Kardos u. kereszteződése szombat, vasárnap 9óra.

 

Tanfolyamok:

  1. „A1” 53.000Ft: egymást követő, repülhető 7 hétvégi nap (szombat, vasárnap és egy elmélet, kedd este). A tanfolyamdíj tartalmazza az oktatást, a felszerelés használatot, Kettő SE tagdíjat.
  2. A2” 92.000Ft (vagy A1 és 49.000Ft) +3 hónap. A tanfolyamdíj tartalmazza az oktatást, a felszerelés használatot, Kettő SE tagdíjat, vizsgadíjat.
  3. „A3” 128.000Ft (vagy A2 + 44.000Ft vagy A1 + 79.000Ft) 6 hónap. A tanfolyamdíj tartalmazza az oktatást, felszerelés használatot 3 hónapra, a Kettő SE tagdíjat, vizsgadíjat.

A tanfolyamok kezdései:  március 21, április 25, május 23,  június 20, július 18, szeptember 5, október 10. november 7.

 

A tanfolyam egy elméleti oktatással kezdődik 18.30-kor, a helyszín: A HFFA előadóterme: Budapest XIII. kerület Dagály u. 11. – bejárat a Jakab József utcai telephely felől a porta melletti lépcsőházban a 2. emeletre (Bővebb információ a könnyebb odataláláshoz: http://up-sikloernyo.info/images/hffa.pdf ). Gyakorlatok, a repülés, szombat, vasárnap 9-13-óráig tartanak. Találkozó helye a II. ker. Arad u. Kardos u. kereszteződése majd a széliránytól függően, a Buda környéki hegyeken: Máriahalom, Epöl, Hármashatár-hegy, Mókus-hegy, Gete-hegy, Mária-csúcs, Sár-hegy lesz a repülés. A gyakorlati foglalkozásokat elméleti oktatásokkal fejezzük be. A tanfolyamosok megtanulják az ernyőkezelést. Elsajátítják a vészhelyzetek hárítását, a helyes cselekvési sorrendet. Az alapok elsajátítása után, a tartós repülési szituációkat gyakorolják, lejtőszelezést (A), termikelést, csörlést (B). A tanfolyam sikeres elvégzői elméleti, és gyakorlati vizsgát tehetnek. Ez „A”, „B”, Tandem, kategóriás hazai és ParaPro 3, 4, Tandem,  nemzetközi pilótajogosítást jelent.

 

4 /aB”  . (Növendék II „A” vizsgával rendelkezőknek)

A középfokú siklóernyős tanfolyam az egyéni igényekhez igazodva alkalmankénti képzés, a végén egy vizsgával lezárva. Így mindenki saját maga tudja beosztani a repülésre szánt idejét. A képzés magasstartos repülésekből, csörlésekből és külföldi túrákból áll.

Félnapos képzés:

Találkozó a megszokott helyen és időben 9:00 Arad, Kardos utca sarkán. Majd innen megyünk tovább repülni az adott széliránynak megfelelő starthelyre vagy csörlőzni. A képzés délben vagy koradélután ér véget a termikes, turbulens idő kezdete miatt.

Egész napos képzés:

A délután 1-4 óra közti pihenő után (az aktív idő után) folytatjuk tovább a képzést a kora esti órákig.

Alkalmi díj: – Félnapos 1.000.- Ft – Egész napos 2.000.- Ft

Vizsgadíj: 9.900.- Ft

 

4 /bB : 13.000Ft ( „A” vizsgával rendelkezőknek) A tanfolyami idő: 4 napos intenzív tábor. Tartalmazza az oktatást és a vizsgadíjat.

 

5/Tandemtanfolyam: 46.000Ft. ( „B” vizsgával rendelkezőnek) Tartalmazza: oktatást, felszerelés használatot és a vizsgadíjat.

 

6/„A+B”130.000Ft  Tartalmazza az A ás B kategóriát.

 

Intenzív tanfolyamot is indítunk. Tíz napig tart, minden nap 8-19óráig, egyébként mindenben megegyezik a „A”2 tanfolyammal.

A tanfolyamosok az egyesületünk rendes tagjai. Továbbképzést, „C” vizsgatábort, együttrepüléseket, edzőtáborokat, versenyeken való részvételeket szervezünk.

 

Öt résztvevőt meghaladó csoportoknak, baráti társaságoknak, külön tanfolyamot indítunk. A kezdési időpontokat és a tanfolyamok időtartamát a csoportok igényeihez igazítjuk.

 

Szervezési díj 5000Ft/fő.(befizetett A3. után) Öt beszervezett után a hatodik ingyen vehet részt a tanfolyamon. (egyéb kedvezménnyel nem vonható össze)

 

 

Mobil: 06-20-777-6839 E-mail: palfi@2se.hu, www.2se.hu, www.up-sikloernyo.info https://www.facebook.com/pages/2SE-Siklóernyő

 

Vezető oktató

Dr. Pálfi „Gombóc” Béla Gábor

 

Oktatók:

Végh Dávid,

Kerekes „Guriga” László

Kátai „Peti” Péter